Vragen aan met Mendistrict West?
Menbestuur District West

Laarweg 10
4171KE Herwijnen
© 2017   Mendistrict West

- Kampioenschappen       
- Alg. Ledenvergadering           
Sponsoren
Hiernaast staat nu een afbeelding. Hier kan uw sponsorlogo komen te staan. Wanneer u de Mensport een warm hart toedraagt en ook nog duidelijk als bedrijf reclame wilt maken dan kunt u zich melden bij het secretariaat van het Mendistrict.
(secretariaat@mendistrictwest.nl)
Nieuws:     Bijscholing Juryleden en rondje Instructie  10 maart 2018     Nieuws:  Districtskampioenschap Samengestelde Wedstrijd Mennen op 1 en 2 juni te Blaricum.     Districtskampioenschap Dressuur en vaardigheid vastgesteld op 4 augustus te Hoofddorp.           Verenigingen: Geef uw contact email-adres op.
NIEUWS


Outdoor Districtskampioenschappen Samengestelde wedstrijd Mennen en Dressuur & Vaardigheid

De wedstrijdkalender voor het outdoorseizoen 2018 is gepubliceerd op de wedstrijdkalender van de KNHS (te bezoeken via MIJNKNHS.nl)
Het Districtskampioenschap Mennen DRESSUUR & VAARDIGHEID staat er inmiddels ook op.

Omdat het Mendistrict de Districtskampioenschappen dressuur en vaardigheid moet houden tussen 6 en 3 weken voorafgaand aan de Hippiade was het vinden van een geschikte wedstrijddatum een grote puzzel. De locatie van deze wedstrijd is vastgelegd in Hoofddorp en de datum is vastgesteld op 4 augustus 2018. (Deze locatie werd eerder in 2016 gehouden in de prachtige omgeving van het Haarlemmermeerse Bos en is van alle richtingen vanuit het District goed bereikbaar.) Natuurlijk is ook deze datum voor discussie vatbaar omdat ook regiokampioenschappen worden gehouden. We hebben echter gemeend dat dit de meest logische datum kan zijn.
Wel doen we als Mendistrict een dringend beroep om je als vrijwilliger aan te melden voor deze dag. Dit in de vorm van schrijver / parcourshulp vaardigheid / rekenkamerhulp of ringmeester.
Het Districtskampioenschap Samengestelde Wedstrijd Mennen is inmiddels ook vastgesteld. Deze vindt plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni in Blaricum.geplaatst op 9 januari 2018, aangepast op 5 februari 2018

Districtskampioenschappen Indoor dressuur 2018

Zaterdag 24 en zondag 25 februari 2018 vinden weer de jaarlijkse Districtskampioen- schappen indoor Dressuur plaats. Locatie is de manege van de Blijde Rijders te Zwartewaal. Dit keer is er een dusdanig grote opgave dat we hebben moeten besluiten om de mogelijkheid  om je in te schrijven eerder te sluiten. Zo'n grote opgave hebben we nog niet eerder gehad. En we kunnen constateren dat de deelnemers veel meer verspreid zijn over het district. Zo heeft ieder nadeel ook zijn voordeel (zoals een bekend voetballer eens heeft gezegd)

Zaterdag worden de enkelspannen PAARD en de tweespannen (paard en pony) verreden. Deze dag zit echt meer dan vol (33 deelnemers). Daarom begint deze dag om 08:30 uur en eindigt om 18:33 uur met de laatste tweespan. Tussen iedere proef is gerekend met 9 minuten.
Dit betekent dat iedereen dringend verzocht wordt op zijn/haar starttijd gereed te zijn. Wanneer er een uitvaller is dan zal het programma ook inlopen. Iedereen moet dus op tijd gereed staan.
Ook zondag begint de dag om 08:30 uur maar dan hopen we om 17:40 uur de laatste enkelspan pony in de ring te hebben.

Inmiddels staat er al een voorlopige startlijst op de website. (dd. 4 februari 2018) Kijk maar eens op de pagina van de Indoor Dressuur.
Buiten de rubrieken kan NIET geschoven worden omdat het anders niet mogelijk is om de prijsuitreikingen op de geplande tijden te laten verlopen.


geplaatst op 4 februari 2018
BIJSCHOLING JURYLEDEN EN RONDJE INSTRUCTIE   10 MAART 2018

Op zaterdag 10 maart aanstaande is er een bijscholing voor de juryleden maar ook een rondje instructie bij Manege Chardon
Programma bijscholing officials
Aanvang 12:00u  Einde 17:00u
Instructeur: Jaap Boom


- Ontvangst met korte uitleg wat de bedoeling is van de dag.
- Voorrijden van de nieuwe enkelspanproeven L-M-Z. Rijders worden door Bram Chardon op niveau uitgezocht.
  Eventueel nieuwe figuren voorafgaand apart bespreken en laten zien. 40x80 baan
- Voorrijden van een Meerspan proef. Vrij veel vraag naar duidelijke uitleg over het rijden/beoordelen van een 4span proef. 40x100 baan
- Alle proeven worden gefilmd en naderhand in de foyer op groot scherm afgespeeld en gezamenlijk beoordeelt/besproken.
- Tussendoor tijd voor een koffiepauze.

Rondje instructie door IJsbrand en Bram Chardon
Aanvang: 19:00u  Einde 22:00u
Binnenbaan 20x60
-  Programma voor elk niveau instructeur of menner waarbij een grote variatie aan trainingen voorbij komt.
   Van het opleiden van een jong paard tot het voorbereiden op een WK.
- Tussendoor en na afloop tijd voor vragen.
Licentiepunten:
Instructeurs: 50
Officials: 75
Kosten:  €15 voor hele dag.
Tijdens deze dag is de Foyer van de manege geopend waar je terecht kunt om te eten en drinken  (op eigen kosten)
Aanmelden voor het programma via mendistrictwest@live.nlLocatie Rijksstraatweg 12, 2635 AC Den Hoorn


geplaatst op 11 februari 2018