Vragen aan met Mendistrict West?
Menbestuur District West

Laarweg 10
4171KE Herwijnen
© 2017   Mendistrict West

- Kampioenschappen       
- Alg. Ledenvergadering           
Sponsoren
Hiernaast staat nu een afbeelding. Hier kan uw sponsorlogo komen te staan. Wanneer u de Mensport een warm hart toedraagt en ook nog duidelijk als bedrijf reclame wilt maken dan kunt u zich melden bij het secretariaat van het Mendistrict.
(secretariaat@mendistrictwest.nl)
Nieuws: Afscheid van Wim de Groot als voorzitter Mendistrict West  &  Nationale kampioenen gehuldigd tijdens de ALV               Nieuws: De KNHS is op zoek naar nieuwe leden Rekenkamer        Nieuws: Opgave wedstrijden tbv wedstrijdkalender: vóór 1 december a.s. aangevraagd bij het wedstrijdsecretariaat           Verenigingen: Geef uw contact email-adres op.
DISTRICTSKAMPIOENSCHAPPEN INDOOR
MENNEN DRESSUUR
voor Uitslagen:

wedstrijd dd. 24-02-2018 & 25-02-2018 te: Zwartewaal

 
Districtskampioenschappen indoor Dressuur te Zwartewaal: twee hele mooie dagen met een goed gevulde startlijst.

Zaterdag 24 februari 2018:
Om 08:39 uur startte de eerste deelnemer in de enkelspan Paard klasse B.
Helaas werd de B door afzeggingen geminiseerd tot 3 deelnemers. Desalniettemin leverde het een goede
kampioen:
Casper Jansen met Glyndwr eerste met een gemiddelde score over twee proeven van 63,000 %
Hierna kwamen de menners in de klasse L aan de beurt. Winnares werd Monika Weckwerth met haar paard Annemarie van de Hogeweg met een gemiddeld percentage van 66,042 %
Reservekampioene werd Brigitte de Bokx met haar paard Lieuwe. Zij haalde een gemiddelde van 64,750 %.
Casper Jansen en Monika Weckwerth
Na het ochtendprogramma kwamen de klasse M en Z & ZZ en de tweespannen aan de beurt.
In de klasse M wist Leanne van de Wekken met Wizora (62,709 %) nipt Kees Francke met Silvano voor te blijven. (62,458 %).

De Z & ZZ werden in handicap verreden. Wim Warmenhoven mag zich een jaar lang Districtskampioen noemen met zijn paard Vito (62,709 %), terwijl Leon van de Wekken met zijn paard Eline Reservekampioen werd. (61,375 %)

Eindelijk konden we bij de tweespannen in zowel de B, de L als de M een eigen kampioen begroeten.
In de klasse B won Leon van de Wekken met Eline en Izora met een percentage van maar liefst 65,459%

In de klasse L werd Sylvana Riethoven kampioen met haar span Maxima en Marilyne met 63,750 %

Ten slotte wist Elise Borgstijn haar M span Katoo en Kabibe naar een mooi gemiddelde van 63,667 % te rijden en werd daarmee kampioen in de klasse M.
Leon, Elise en Sylvana als trotse kampioenen
Zondag 25 februari 2018, de enkelspan pony's:
Het ochtendprogramma was volledig gevuld met klasse B. Negen deelnemers in deze klasse leverden een mooie strijd. Met een gemiddeld percentage van 64,167 % werd Bianca Koerts met Deedee van Stal Denci kampioen in de B. Reservekampioen werd Manon van Echten met haar pony Kami (63,709 %)  en Carine van der Drift wist beslag te leggen op de derde plek haar Kyano met een mooi gemiddelde van 63,584 %.

Hoewel in het programma was vermeld dat de prijsuitreiking direct na de B zou plaatsvinden bleek dat dit niet kon omdat twee van de prijswinnaars ook nog direct daarna in de L moesten meedoen (1 als menner, 1 als groom). Daarom werden deze prijzen direct na afloop van de L uitgereikt. Bij de L werd Linda van Aanholt met Selehem's Coco Conut kampioen met het hoogste gemiddelde van beide dagen (66,917 %) Saillant detail: Linda had zich aanvankelijk in de klasse B opgegeven maar mocht sinds begin februari van dit jaar mee doen in de L omdat ze net voldoende winstpunten had bereikt. In slechts vier wedstrijden wist ze 10 winstpunten te behalen in de B. Super!
Reservekampioen in de L werd Lisanne Aerts met Finley (62,667 %)
Bianca Koerts en Linda van Aanholt
Tenslotte reden in het middagprogramma de klasse M en de Z & ZZ om de punten.
Bij de klasse M wist Renate Provoost met haar pony Quibus beslag te leggen op het kampioenschap in de M. (66,375%)
Vivien Kribbe bleef op gepaste afstand maar werd met haar pony Hoppenhof's Isaak wel beslag te leggen op het reservekampioenschap in de M (62,833 %)

Bij de klasse Z en ZZ in handicap deden slechts 3 deelnemers mee. Het gemiddelde van de kampioen in deze klassen leverde net geen 60 % op waarmee maar weer eens duidelijk is dat de Z en de ZZ toch echt tot de zwaarste categorie gerekend moet worden. Kampioen werd hier Vivian Kribbe met Sharka (59,833 %)

Daarmee werd een druk, koud maar prachtig kampioenschap afgesloten. Alle vier juryleden werden hartelijk bedankt voor hun bijdragen.

Tot volgende jaar.
Vivien Kribbe en Renate Provoost