Vragen aan met Mendistrict West?
Menbestuur District West
© 2017   Mendistrict West

- Kampioenschappen       
- Alg. Ledenvergadering           
Sponsoren
Hiernaast staat nu een afbeelding. Hier kan uw sponsorlogo komen te staan. Wanneer u de Mensport een warm hart toedraagt en ook nog duidelijk als bedrijf reclame wilt maken dan kunt u zich melden bij het secretariaat van het Mendistrict.
(secretariaat@mendistrictwest.nl)
Nieuws: Uitslagen en verslag Districtskampioenschappen indoor mennen dressuur: kijk op de pagina Districtskampioenschappen Indoor Dressuur     Nieuws: Bestuurslid jeugd Bram Chardon onttroont Boyd Exell als wereldkampioen!!        Nieuws: Nieuwe proeven Dressuur voor klasse Z (1span) vanaf 1 april a.s.    Nieuws: Algemeen wedstrijdreglement en Disciplinereglement Mennen gewijzigd per 1 april 2019!!!     Nieuws: Voorjaarsvergadering ALV op 21 maart 2019 te Lexmond.
DISTRICTSKAMPIOENSCHAPPEN OUTDOOR DRESSUUR & VAARDIGHEID
Op 4 augustus j.l. was de Menvereniging Haarlemmermeer-Spaarnwoude onze gastvereniging voor het Districtskampioenschap dressuur en vaardigheid. Deze wedstrijd was tevens de enige selectiemogelijkheid voor de Hippiade op 22 september 2018.
Aanvankelijk in de aanloop naar de wedstrijd toe leek het weer wederom spelbreker te worden (net als 2 jaar geleden). Nu alleen niet vanwege de onophoudelijke neerslag maar vanwege de hitte. Een hittegolf vlak voor de wedstrijd deed sommigen besluiten hun aanmelding op te zeggen. Dat was jammer voor deze menners aangezien de wedstrijddag een redelijke aangename temperatuur gaf. Op het warmste deel van de dag was het weliswaar wat aan de warme kant maar de zon liet zich meeste tijd verstek gaan. Hierdoor was het allemaal prima te doen. (Op een reguliere wedstrijd zou je wensen dat het altijd zo was).

Om 09.00 uur begonnen in de ringen 1, 3 en 5 de deelnemers in de respectievelijke klassen met hun eerste dressuurproeven. Een half uur later werd de tweede proef gereden. Weer een half uur later mochten de meeste deelnemers zich gaan opmaken voor de vaardigheid. De banen lagen er prima bij. De vaardigheidsbaan is een prachtige agterbergbodem en de parcoursbouwer Michel Jansen had een mooi parcours neergelegd. Alleen de lengte hiervan gaf naderhand wat problemen met de tijd omdat het niet mogelijk bleek de deelnemers in groepjes van 3 binnen 10 minuten te laten starten. Hierdoor was de barrage pas drie kwartier na de geplande 16:30 uur mogelijk. Er werden veel mooie dressuurproeven gereden en in de vaardigheid streed iedereen om de eerste plekken.
Dat niet iedereen de minimale 60% (de minimale vereiste voor deelname aan de Hippiade) in de dressuur behaalde was wel duidelijk
Maar toch kon het Mendistrict een mooi aantal deelnemers afvaardigen naar de Hippiade.

Vanwege de uitloop van de vaardigheid werd de prijsuitreiking pas rond 18:45 uur gehouden. Velen, ook niet kanshebbers voor een prijs hebben dat moment afgewacht. Respect. Daarmee sluit je immers een kampioenschap waardig af, nietwaar?

Voor een complete uitslag kun je naar de Uitslagenpagina  gaan.

Op het gevaar af iemand te vergeten willen we nog een aantal mensen heel hartelijk bedanken:

      - de gastvereniging bijzonder hartelijk te bedanken voor hun accommodatie en het leveren van de vrijwilligers
      - de vrijwilligers (schrijfsters / leden van de rekenkamers / de koerier / ringmeester bij de vaardigheid /
        vaardigheidhulpen / ringmeester(s) vaardigheid / kantine-vrijwilligers / de bouwploeg voor het opbouwen van de ringen etc. en
        diegene(n) die zich op wat voor wijze dan ook hebben ingezet om deze dag tot een succes te maken)
      - de juryleden (15 in totaal)

Alle winnaars van harte gefeliciteerd.
voor Uitslagen:

wedstrijd  dd. 04-08-2018          te:                    Hoofddorp