Vragen aan met Mendistrict West?
Menbestuur District West
© 2017   Mendistrict West

- Kampioenschappen       
- Alg. Ledenvergadering           
Sponsoren
Hiernaast staat nu een afbeelding. Hier kan uw sponsorlogo komen te staan. Wanneer u de Mensport een warm hart toedraagt en ook nog duidelijk als bedrijf reclame wilt maken dan kunt u zich melden bij het secretariaat van het Mendistrict.
(secretariaat@mendistrictwest.nl)
Nieuws: Uitslagen en verslag Districtskampioenschappen indoor mennen dressuur: kijk op de pagina Districtskampioenschappen Indoor Dressuur     Nieuws: Bestuurslid jeugd Bram Chardon onttroont Boyd Exell als wereldkampioen!!        Nieuws: Nieuwe proeven Dressuur voor klasse Z (1span) vanaf 1 april a.s.    Nieuws: Algemeen wedstrijdreglement en Disciplinereglement Mennen gewijzigd per 1 april 2019!!!     Nieuws: Voorjaarsvergadering ALV op 21 maart 2019 te Lexmond.
JEUGD
Mendistrict West heeft ook een actieve groep jeugdleden. De jeugd is immers de toekomst voor onze mooie mensport.
Als Mendistrict West organiseren we dan ook regelmatig actieve mendagen, speciaal voor de jeugd. Daarbij staat plezier voorop en krijgt onze jeugd de kans om onder begeleiding van bekende sporters op deze jeugddagen de beginselen van de mensport te proeven.
Hallo, ik ben Raymon Leliveld 16 jaar. Ik rij zowel 2span als 4span A whelsjes.

Ik ben al een aantal keer bij de jeugdmendagen geweest en daar leer je zoveel van dat je gelijk vooruitgang bij je pony’s ziet en bij je zelf. En hoe gaaf is het om op zo’n accommodatie als manage Chardon instructie te krijgen van Ijsbrand Chardon, Bram Chardon, Hans Zumbrink en Christiaan Provoorst die jouw willen helpen het span nog beter te krijgen. Mede door deze jeugdmendagen heb ik veel voortuitgang geboekt in de wedstrijden met als uitblinker dit jaar Nederlands kampioen klasse L vaardigheid 2span pony.
Hallo ik ben Jelle Leliveld en 14 jaar, ik heb een twee span welhs pony’s.

Ik ben 3 keer naar de jeugdmendagen geweest en steek hier veel van op, want de lessen van Christiaan, Hans, Ijsbrand en mijn voorbeeld Bram zijn zeer leerzaam, ze helpen mij goed verder met een probleem die ik op dat moment heb, het is ook altijd heel gezellig op de manege van de familie Chardon. Door goede begeleiding hoop ik steeds beter te worden, ik ben dit jaar District kampioen geworden en ik werd op het NK Reserve kampioen in de vaardigheid.
Mijn naam is Madeleine Trommelen
Ik ben 14 jaar  woon in Den Haag en men Enkelspan pony sinds ik 9 jaar oud was,
Mijn pony Sir Hamleys Tribute is een welsh C / ruin , sinds 2012 daarvoor was hij een goedgekeurde dekhengst voor het stamboek met nakomelingen .
Via recreatie wedstrijden zijn we begonnen in de Hobby-klasse vanuit daar startgerechtigd in klasse 1 ( L) en inmiddels bijna klasse Z gerechtigd! Dit seizoen zijn we voor het eerst gestart in klasse M ,
Het was een een heel gaaf Seizoen Want in Vrouwenpolder werden we Reserve -Kampioen voor het District West en onze Deelname aan het NK 2017 September in Kronenberg resulteerde in een Derde plek !  Super
trots ben ik op Hamleys ,vanuit het niets en zonder ervaring of achtergrond zijn we destijds gaan mennen , eigenlijk was Springen meer ons ding ! Dus om dan zover te komen is Super gaaf ! De onderdelen Vaardigheid en Marathon vind ik het leukst daar kan ik mijn ding doen ,  de Dressuur levert altijd wat spanning en is daardoor het moeilijkste onderdeel !
Ik vindt het heel leuk dat steeds meer mensen de mensport leren kennen ,
Door mijn deelname aan het NK heeft mijn Middelbare School er op de schoolsite over geschreven en veel leerlingen wilde weten wat ik nu precies deed ! Veel vinden  het Super Gaaf !
Komende winter train ik door zoals altijd ! Volg ik mijn lessen neem deel aan clinics en natuurlijk zijn we van de partij op de Jeugd Mendagen , die het District West organiseert , dat is ook super leuk omdat daar veel jongeren zijn en we Hulp en Instructie krijgen om nog beter te worden .
Voor de rest heb ik veel zin in het volgende Men-Seizoen  !
 
Groetjes Madeleine
Maar ook de gevorderde jeugdmenner komt aan z'n trekken op zo'n jeugddag.
We hebben als afgevaardigde voor de jeugd niet een van de minste menners in ons midden.
Bram Chardon, die in de voetsporen van zijn vader IJsbrand en grootvader Abraham is getreden en in sportief verband zijn vader probeert de loef af te steken. De jeugddagen werden op Manege Chardon in Den Hoorn gehouden de afgelopen keren.
Dat de jeugdige menners erg tevreden waren over deze jeugddagen wordt wel duidelijk als we drie deelnemers aan het woord laten:

Jelle Leliveld werd in 2017 Districtskampioen vaardigheid tweespan pony klasse L
Raymon werd in 2017 KNHS kampioen tweespan pony klasse L
Madeleine Trommelen werd in 2017 3e bij het NK Samengesteld, klasse M
ALLES OVER BIXIE-WEDSTRIJDEN (6 T/M 13JR)

De Bixie Rubrieken voor mennen zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen. Deze rubrieken zijn onderverdeeld in de lichtste klasse (AA), de middenklasse (A) en de zwaarste klasse (B1). Naast leuke spelletjes is er ook een begeleidingsproef voor de allerkleinste menners, die nog niet zelfstandig kunnen sturen. Meedoen mag vanaf je 7e verjaardag t/m het jaar waarin je 13 jaar wordt.

Wat doe je tijdens de Bixie Rubrieken?

Spelletjes: Dit kunnen allerlei spelletjes zijn, zoals een stoelendans, zaklopen of een aardappelrace.

Begeleidingsproef (rijden): Bij deze proef mag er iemand met je meelopen en je pony vasthouden, terwijl jij draaft, een slalom rijdt of bijvoorbeeld muntjes in een emmer gooit. Dus ook als je nog niet zo lang ment kun je meedoen!

Mennen dressuur: Bij een dressuurproef rij je allerlei figuren, zoals een gebroken lijn, een volte en een slalom. Er zijn drie klassen:
Klasse AA (de makkelijkste, hier mag iemand je pony vasthouden)
Klasse A (middelste klasse)
Klasse B1 (moeilijkste klasse)


Vaardigheidsparcours: Kun jij met je menwagen tussen pionnen door rijden zonder dat de balletjes eraf vallen? Er zijn twee klassen:
Klasse AA (makkelijkste klasse)
Klasse A (moeilijkere klasse).

De Bixie proeven zijn hier ook te downloaden:
Bixie proef 7 AA  (te rijden van januari t/m maart en juli t/m september
Bixie proef 8 AA  (te rijden van april t/m juni en oktober t/m december
Bixie proef 9 A  (te rijden van januari t/m maart en juli t/m september
Bixie proef 10 A  (te rijden van april t/m juni en oktober t/m december
Bixie proef 11 B  (te rijden van januari t/m maart en juli t/m september
Bixie proef 12 B  (te rijden van januari t/m maart en juli t/m september
Bixie vaardigheidsproef  zowel A als AA
Let op!  Nieuwe Jeugdmendag op 24 maart 2019.  Ben je 21 jaar of jonger en wil je mee doen? Geef je op.   Zie de nieuwsberichten op de Homepage en op de Nieuwspagina.