Vragen aan met Mendistrict West?
Menbestuur District West
© 2017   Mendistrict West

- Kampioenschappen       
- Alg. Ledenvergadering           
Sponsoren
Hiernaast staat nu een afbeelding. Hier kan uw sponsorlogo komen te staan. Wanneer u de Mensport een warm hart toedraagt en ook nog duidelijk als bedrijf reclame wilt maken dan kunt u zich melden bij het secretariaat van het Mendistrict.
(secretariaat@mendistrictwest.nl)
Nieuws: Uitslagen en verslag Districtskampioenschappen indoor mennen dressuur: kijk op de pagina Districtskampioenschappen Indoor Dressuur     Nieuws: Bestuurslid jeugd Bram Chardon onttroont Boyd Exell als wereldkampioen!!        Nieuws: Nieuwe proeven Dressuur voor klasse Z (1span) vanaf 1 april a.s.    Nieuws: Algemeen wedstrijdreglement en Disciplinereglement Mennen gewijzigd per 1 april 2019!!!     Nieuws: Voorjaarsvergadering ALV op 21 maart 2019 te Lexmond.
DISTRICTSKAMPIOENSCHAPPEN INDOOR 
   MINIMARATHON
voor Startlijsten:

wedstrijd  dd. 19-01-2018          te:                    Houten

 
Districtskampioenschap Minimarathon 2018 weer een groot succes.

Vorig jaar werd het kampioenschap verreden over 4 wedstrijden. De finale hiervan was in Houten. Omdat de belangstelling per wedstrijd minder werd was tijdens de Algemene Ledenvergadering besloten om het Districtskampioenschap in 2018 weer op 1 wedstrijd te houden.
We waren te gast bij de Zilfia's Hoeve. De organisatie was weer in handen van de Menvereniging de Rijnruiters. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd evenement.  Zij, die aanwezig waren op de wedstrijddagen konden met eigen ogen zien hoeveel vrijwilligers noodzakelijk zijn voor een goed verloop. We bedanken dan ook het bestuur en vrijwilligers van de Rijnruiters voor een perfect georganiseerd evenement.

Ongeveer 140 deelnemers hadden zich ingeschreven voor deelname. Alleen deelnemers die een startlicentie bezitten van een vereniging uit het Mendistrict West dongen mee naar het Districtskampioenschap én een startbewijs voor deelname aan de Strijd der Districten.

Vrijdagmiddag 19 februari beten de tweespan paarden het spits af.
Mike van Wijk startte met zijn tweespan en zette meteen een hele goede tijd neer. Aan het eind bleek zijn tijd nét niet genoeg voor een finaleplaats.
Alleen Ton Vreugdenhil stuurde zijn tweespan naar een finaleplek.  Daarmee werd de plaatsing voor het kampioenschap eigenlijk op de vrijdag al beslist. Jammer genoeg kan Ton niet deelnemen aan de Strijd der Districten. Daarom werd direct na de finale tweespan Paarden Ton Vreugdenhil wel als Districtskampioen gehuldigd maar werd Paul Loman, die de derde tijd zette bij de deelnemers aan het Districtskampioenschap, alsnog aangewezen voor de Strijd der Districten. In totaal zeven deelnemers uit het Mendistrict deden mee bij de enkelspan paarden.

Na de tweespan paarden was het de beurt aan de Tandems Pony.
Slechts 1 deelnemer van District West kwam aan de start. Saskia Lems kon niet als Districtskampioen gehuldigd worden. Bij een deelnemersveld van maar 1 of 2 deelnemers kun je niet van een kampioenschap spreken. Wel mocht Saskia een ticket voor de Strijd der Districten in ontvangst nemen. Helaas was Saskia haar tijd niet voldoende voor een plekje in de finale op zaterdag.

Na de tandems pony mochten de enkelspan paarden zich opmaken voor een spannende strijd. In totaal 44 deelnemers telde deze grootste rubriek. Van deze 44 deelnemers kwamen maar liefst 19 deelnemers uit het District. Districtsbestuurslid Jeugd Bram Chardon liet iedereen op grote afstand achter zich maar moest helaas afmelden voor de finale waarin 12 deelnemers zich konden plaatsen. Voor de finale op zaterdag wisten
zich wel Pieter Karelse, Brian Bing, Jaap van der Horst en Lou Willemse zich te plaatsen.
In de finale was Pieter Karelse de snelste van de Districtsdeelnemers, gevolgd door Jaap van der Horst. Beide deelnemers kunnen helaas niet aanwezig zijn op 3 februari wanneer de Strijd der Districten zal worden verreden. Daarom werden Pieter en Jaap wel als kampioen en reservekampioen gehuldigd maar mochten Lou Willemse en Brian Bing een ticket in ontvangst nemen voor 3 februari.

Zaterdagmorgen waren als eerste de enkelspan pony's aan de beurt. In een deelnemersveld van 32 enkelspannen bevonden zich 12 deelnemers uit District West. Het totale deelnemersveld was echter zo goed en de tijden lagen zo dicht bij elkaar dat slechts 2 deelnemers zich plaatsten bij de beste 8. Maaike Hannewijk was de snelste van beiden (3e in de finale)  en mocht zich tot Districtskampioen laten kronen. Chantal Vermerris werd in de finale knap 6e en dus reservekampioen.

Na de enkelspannen volgde de tweespan pony's. Dit deelnemersveld kende zelfs nog 2 deelnemers meer dan de enkelspan pony's. Ook hier waren 8 finaleplaatsen te verdelen. In totaal 3 deelnemers vanuit het District mochten zich meten in de finale. In de eerste ronde was Eline Geurs de snelste. Zij had ook overall de snelste tijd neergezet in een manche. Met overmacht wist zij de finale te winnen. Henri de Haas en Peter van der Ham vochten om het reservekampioenschap. Daarbij trok Henri aan het langste eind. Hij mocht zich na de finale als reservekampioen laten huldigen. Peter moest dus genoegen nemen met een mooie derde plek.

Vervolgens werd de vierspan pony-rubriek verreden. Hier in totaal 10 deelnemers die streden om een plek bij de laatste 5. Raymon Leliveld had een hele mooie tijd neergezet en stond lange tijd bij de genomineerden voor de finale. Helaas werd zijn tijd door de laatste twee deelnemers overtroffen waardoor Raymon geen finale mocht rijden. Alleen Piet Doorn plaatste zich met een tweede plaats in de voorronde.
De oplettende kijker zal gezien hebben dat de plaatsing van de voorronden precies omgekeerd was aan de uiteindelijke plaatsing in de finale. Piet Doorn moest in de finale genoegen nemen met de vierde plaats maar mocht zich wel Districtskampioen noemen. Raymon Leliveld werd reservekampioen en kreeg ook zijn ticket voor de Strijd der Districten.

Alle deelnemers die zich hebben afgevaardigd naar de Strijd der Districten op 3 februari a.s. kregen nog een extraatje:
Zij mogen nog, voorafgaand aan de deelname van de Strijd der Districten een avond oefenen onder leiding van Bram Chardon op Manege Chardon in Den Hoorn.
De uiteindelijke plaatsing van alle deelnemers aan het Districtskampioenschap:
Enkelspan paard:

Pieter Karelse **
Jaap Van der Horst **
Lou Willemse ***
Brian Bing ***
Gerte Hoogewerf
Ronald Tomassen
Gert Vis van heemst
Rianne Van der Tuin
Kelly Speelman - Sturrus
Wim De Groot
Iris Helder
Jos Fokker
Tessa Jannink
Arend De Wit
Teus Slob
Emiel Braaksma
Danitsja Dekkers
Rene Van Beek
Wilco Fabrie
Tweespan paard:

Ton Vreugdenhil **
Mike Van Wijk *
Paul Loman ***
Bud De Gooyer
Leon Van de Wekken
Jan Toepoel
Sandor Van Vliet
Plaats

1
2

3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19

*    = (reserve)kampioen + Strijd der Districten
**   = (reserve)kampioen. GEEN Strijd der Districten
***  = geen kampioen. Afgevaardigde Strijd der Districten
Enkelspan pony:

Maaike Hannewijk *
Chantal Vermerris *
Harrie Loman
Cindy Benschop
Johan De Hoop
Carine Van der Drift - Vos
Denise Van den Ierssel
Jacky Scheer - Leyting
Willemijn van Bemmel
Marit De Hoop
Sietske Pieck
Neline van der Hoog
Tweespan pony:

Eline Geurs *
Henri de Haas *
Peter van der Ham
Daphne Imanse
Jan-leen Boot
Henk Kieviet
Wim v.d Ende
John Van Dorresteyn
Sanne Janssen
Lex Veeger
Kim Oudshoorn
Manon Van Echten
Bert Koorn
Cees Wijntjes
Hans Imanse
Jelle Leliveld
Vierspan pony:

Piet Doorn *
Raymon Leliveld *
Arie Van Zanten
Gerrit Verhagen
Kees Zwaan
Rene Limpens